medicul-emilian-imbri:-nu-exista-tratament-pentru-covid,-indiferent-ce-forma-de-tulpina-e-acum
Sanatate

Medicul Emilian Imbri: Nu există tratament pentru Covid, indiferent ce formă de tulpină e acum

0

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”, a declarat că libera circulație va aduce toate tulpinile de virus care vor mai apărea și că este important ca oamenii să continue să se protejeze.

„Ce trebuie să reținem e că aceste tulpini se multiplică, se transmit, că nu vin pe calea aerului, ci sunt purtate de oameni. Transmiterea e aerogenă, dar vectorul e omul. Libera circulație e clar că va aduce și toate tulpinile care vor mai fi descoperite.
Vreau să subliniez că suntem la început de creștere, de val 3. Ceea ce în alte țări se apropie de vârf, noi am început să simțim creșterea numărului de infectări. Indiferent ce fel de tulpină ei, o să vedeți că tulpina sud-africană o să fie la fel de numeroasă ca cea englezească și restul formelor.

Indiferent ce tulpină ar fi, acest virus dă o boală care nu știm încă ce dezastre va putea produce în timp asupra organismului. Încă un amănunt esențial: nu există tratament, indiferent ce formă de tulpină e acum. Singurele medicamente se dau ca să oprim înmulțirea, să o încetinim în organism și practic ne limităm la a ști foarte puține lucruri încă și a nu ști foarte multe despre ce se va întâmplă în viitor.

Ceea ce trebuie să facem e să ne protejăm să nu uităm că vaccinarea e o formă prin care ne întărim organismul, dar că încă suntem expuși în a lua această boală”, a declarat Emilian Imbri, la Digi24.

Sursa ampress.ro

Succes Grup

Mircea Rednic: “Am rămas în cărți pentru play-off”

Previous article

Ciprian Deac: “Nu ne place să ne mințim singuri”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate