Lifestyle

Cum să ne punem în formă pentru vară?

0

Creșterea în greutate ne poate scăpa de sub control. În lunile de iarnă ne bucurăm de alimente care creează o senzație de confort și căldură. Multe dintre aceste alimente tind să fie mai bogate în calorii, de obicei din grăsimi sau zaharuri adăugate.

Pe măsură ce intrăm în lunile de vară, unii dintre noi încep să se gândească să ne punem în formă – și cum vom arăta într-un costum de baie.

Aceste preocupări ar putea fi întâmpinate cu tentația de a căuta o „soluție rapidă” la pierderea în greutate. Dar acest tip de abordare va însemna probabil să vă regăsiți în aceeași poziție de data aceasta anul viitor.

Privind peste soluțiile pe termen lung și soluțiile pe termen lung, veți îmbunătăți șansa de a menține greutatea și de a vă menține sănătos pe tot parcursul anului.

Pierderea în greutate nu ar trebui să fie o soluție pe termen scurt

Grăsimea corporală suplimentară este un factor de risc pentru apariția bolilor cronice, inclusiv diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Cu doi din trei australieni care transportă prea multă grăsime corporală, mulți dintre noi ar putea fi bine intenționați, dar nu fac cele mai bune alegeri când vine vorba de ceea ce mâncăm.

Pierderea în greutate este în mare măsură un echilibru între alegerea alimentelor potrivite și a fi activ din punct de vedere fizic pentru a ne înclina balanțele interne de echilibru energetic în direcția corectă.

În cea mai mare parte, dietele cu rezolvare rapidă se bazează pe restricția de calorii ca mijloc de slăbire. Se concentrează pe diferite strategii pentru a vă determina să consumați mai puține calorii fără a fi nevoie să vă gândiți activ la asta.

Dietele de modă au tendința de a împărtăși caracteristici similare, cum ar fi consumul de mai puține varietăți de alimente, postul și înlocuirea meselor.

Dar pierderea în greutate nu înseamnă doar schimbul unuia sau a două alimente timp de o lună sau două; este vorba de stabilirea unor modele care să ne învețe corpurile noastre noi obiceiuri care pot fi menținute în viitor.

Dietele de modă și opțiunile de remediere rapidă pot fi limitate în mai multe privințe. De exemplu, pot fi dificil de respectat sau persoanele de pe ele pot recâștiga rapid greutatea după oprirea dietei. În unele cazuri, există cercetări insuficiente în ceea ce privește efectele lor asupra sănătății pe termen lung.

Să aruncăm o privire asupra modului în care unele dintre aceste caracteristici apar în trei diete populare.

Sucuri / detoxifiere

Dietele de suc sau de detoxifiere durează de obicei două până la 21 de zile și necesită ca o persoană să încerce o formă de post concentrată pe suc, adesea în combinație cu suplimente de vitamine sau minerale în locul tuturor meselor.

Persoanele care urmează această dietă slăbesc rapid din cauza aportului extrem de scăzut de calorii. Dar acesta este un tip de dietă sever restricționat și deosebit de dificil de urmat pe termen lung, fără risc de deficit de nutrienți.

De asemenea, deși ar putea avea un apel ca un cuvânt cheie de marketing, detoxifierea nu este un proces pe care organismul trebuie să îl parcurgă. Ficatul nostru este eficient la detoxifiere cu foarte puțin ajutor.

Post intermitent

O dietă intermitentă de post implică o combinație de zile de post și zile obișnuite de mâncare. Strategiile de post includ postul complet (nu se consumă alimente sau băuturi în zilele de post) și post modificat (20-25% din calorii sunt consumate în zilele de post).

Această dietă duce la pierderea în greutate datorită scăderii globale a aportului de calorii. Dar este greu să rămâi cu modelul de post, deoarece are ca rezultat foamea intensă. În mod similar, această dietă poate duce la consumul excesiv în zilele obișnuite de mâncare.

Dar, chiar dacă oamenii au voie să mănânce ceea ce vor în zilele fără post, cercetările arată că majoritatea nu mănâncă în exces.

În general, pentru persoanele care sunt capabile să rămână cu postul intermitent, nu avem suficiente dovezi cu privire la beneficiile și daunele dietei în timp.

Restricția de energie pe termen lung fără post poate duce la aceleași rezultate ale greutății și poate fi o abordare mai bună pentru gestionarea continuă a greutății.

Dieta paleo

Dieta paleolitică (paleo) a fost concepută pentru a reflecta alimentele consumate de strămoșii noștri din epoca de piatră înainte de revoluția agricolă.

Dieta paleo exclude alimentele procesate și zaharurile. Această recomandare se aliniază cu recomandările dietetice actuale bazate pe dovezi. Cu toate acestea, dieta paleo exclude și două grupuri majore de alimente – cerealele și produsele lactate.

Deși s-ar putea obține pierderea în greutate pe termen scurt, nu există nicio dovadă concludentă a beneficiilor pentru pierderea în greutate și echilibrul nutrițional pe termen lung. Persoanele care urmează dieta paleo ar putea fi expuse riscului de deficiențe nutriționale dacă nu primesc boabe sau lactate.

Așadar, merită să luați indicii din dieta paleo în ceea ce privește limitarea alimentelor procesate și a zaharurilor. Dar dacă vă gândiți să adoptați dieta în întregime, ar fi important să solicitați sprijinul unui profesionist din domeniul sănătății pentru a vă asigura că nu pierdeți nutrienții esențiali.
Lucruri de care trebuie să fii atent

Deci, cum vă puteți da seama dacă este posibil ca o dietă să conducă la pierderea în greutate pe termen lung?

Iată câteva întrebări de pus:

– încorporează alimente din cele cinci grupe de alimente?

– este flexibil și practic?

– alimentele pot fi cumpărate cu ușurință la supermarket?

Dacă răspunsul la aceste trei întrebări este „da”, probabil că sunteți unul bun. Dar dacă primiți cel puțin un „nu”, vă recomandăm să vă gândiți cu atenție dacă dieta este alegerea potrivită pentru pierderea în greutate susținută.

Desigur, a vedea rezultatele unei diete depinde și de nivelul de angajament. Deși poate fi mai ușor să vă mențineți angajamentul pe termen mai scurt, dacă doriți să mențineți greutatea pe tot parcursul anului, este important să faceți check-in-ul cu alegerile dvs. alimentare în rutina dvs.

Marian D.

Toni Petrea: “Nu pot să mă declar total nemulţumit de aspectul jocului”

Previous article

Renault suspendă producţia la mai multe uzine, inclusiv în România, din cauza lipsei de cipuri

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *