craiova-un-barbat-a-decedat-dupa-o-banala-operatie-la-amigdale.-familia:-«i-a-fost-taiata-carotida»
Sanatate

Craiova. Un bărbat a decedat după o banală operaţie la amigdale. Familia: «I-a fost tăiată carotida»

0

În urmă cu trei săptămâni, Claudiu Dincă a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova şi a fost diagnosticat cu amigdalită acută. Bărbatul a stat internat în spital 5 zile.

”A fost externat, i s-a dat un tratament şi i s-a spus să meargă să-şi scoată amigdalele la o clinică privată pentru că în spitalul nr.1 nu se mai fac operaţii din cauza pandemiei.

Nu i s-a spus să meargă la un medic anume, ci doar să meargă la o clinică privată”, povesteşte Adrian DIncă, fratele lui Claudiu.

Bărbatul a ales să meargă la clinica privată a doctoriţei Doina Vlăescu, iar intervenţia chirugicală a avut loc în ziua de 22 martie.

”A fost operat dimineaţa şi seara, pe la 19,00 , a fost trimis acasă. Încă de la început ne-a spus că ceva s-a întâmplat în timpul operaţiei pentru că a sângerat foarte mult şi i-a văzut pe cei din sală agitaţi.

De la început ne-am gândit să nu i se fi tăiat din greşeală vreo venă, dar nimeni nu ne-a spus nimic”, a mai povestit Adrian Dincă, fratele pacientului.

După operaţie, Claudiu Dincă a început să se simtă din ce în ce mai rău.

”Luni s-a operat şi vineri seara i s-a umflat gâtul foarte rău. A sunat-o pe doamna doctor Vlăescu, aceasta l-a chemat la clinica dumneaei, l-a văzut şi i-a zis să pună o pungă cu gheaţă că e bine, nu sunt complicaţii postoperatorii”, a mai declarat familia.

Bărbatul s-a conformat sfatului medicului, numai că punga cu gheaţă nu l-a ajutat deloc. În următoarea noapte omul a suferit o hemoragie puternică, iar fratele său a sunat imediat la 112.

Claudiu Dincă a ajuns iar la Spitalul de Urgenţă din Craiova, iar medicii de aici au reuşit iniţiat să-l stabilizeze.

”A fost internat cu sângerare postamigdalectomie. În clinica ORL a fost investigat, i s-a montat şi un stent la un vas important pentru a reduce sângerarea. Evoluţia a fost, din păcate nefavorabilă.

Referitor la acuzaţia că medicii din spital nu au vrut să-l opereze şi l-ar fi trimis la o clinică privată, am discutat cu personalul medical, dar nimeni nu a confirmat aşa ceva.

Precizez că medicul care l-a operat pe pacient nu este angajat al spitalului nostru”, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, pentru cotidianul Adevărul.

Citeste continuarea pe 3dots.ro

Sursa ampress.ro

Şefa BCE anticipează că economia UE îşi va reveni puternic

Previous article

Mihai Iosif: “Ar fi un vis împlinit să promovez cu Rapid”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate