cercel:-la-sapte-zile-dupa-a-doua-doza-de-vaccin-putem-fluiera-linistiti
Sanatate

Cercel: La șapte zile după a doua doză de vaccin putem fluiera liniștiți

0

Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat că, în urma testelor făcute asupra celor care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-Covid, s-a constatat că aveau deja anticorpi protectori la virus.

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori.
E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a spus medicul, potrivit digi24.ro.

Streinu Cercel a atras însă atenția că masca trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare și a explicat de ce: „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.

Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului”.

Sursa ampress.ro

Marian D.

Ştirile negative şi gândurile rele pot să ne condamne la boală şi la moarte

Previous article

Medicul Virgil Musta răspunde la 45 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate