De mult timp, Google a dominat lumea publicității online. Dar Facebook, cu aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori, a devenit acum o competiție serioasă pentru gigantul internetului. Dacă te întrebi care dintre cei doi furnizori este cea mai bună alegere pentru publicitatea ta PPC, ai nevoie de o agenție PPC, pentru a-ți crea puțină lumină asupra avantajelor celor două platforme.
Deși ambele sunt platforme de publicitate, există unele aspecte care diferă semnificativ. O diferență cheie, este modul în care funcționează. În timp ce Google Ads știe exact ce dorești la un anumit moment, în timp, pe baza cuvintelor cheie pe care le introduci și, în consecință, afișează o reclamă potrivită pentru tine, Facebook Ads urmează un principiu diferit.
Cea mai importantă diferență este că, Facebook este o platformă de socializare și nu un motor de căutare. Prin urmare, platforma este folosită de utilizatori pentru a face schimb de informații cu alții și nu pentru a căuta și cumpăra un anumit produs. Utilizatorii Facebook sunt interesați în primul rând de ceea ce fac prietenii lor și ceilalți utilizatori, comentează sau le place.
Prin urmare, ei nu își prezintă reclamele pe Facebook utilizatorilor care urmăresc o anumită intenție de cumpărare. Mai degrabă, Facebook se referă la întreruperea comportamentului unui utilizator pentru a-i atrage atenția pentru anunțul tău. Deci, în timp ce Facebook urmează un fel de marketing întrerupt aici, Google adoptă o abordare bazată pe căutare.
Google Ads folosește oportunitatea de a afișa reclame pentru un anumit produs utilizatorilor atunci când aceștia caută de fapt acel produs. În acest moment, utilizatorii au o idee explicită despre ceea ce își doresc în acel moment. Probabilitatea ca plasarea publicitară să conducă la o conversie (de exemplu, achiziția de produse) este, prin urmare, comparativ mai mare.
Google Ads: Avantaje, funcționalități și scopuri ideale de utilizare
Google Ads este simbolul căutării plătite. Aceasta depinde de utilizarea cuvintelor cheie și funcționează cu anunțuri bazate pe text. În calitate de agenție PPC pentru Google Ads, licitezi pentru anumite cuvinte cheie pe care utilizatorii Google le integrează în interogările lor de căutare.
Scopul este ca anunțul tău să apară deasupra rezultatelor căutării organice. În consecință, acceptarea utilizatorilor față de publicitatea plasată de tine este ridicată. În cele din urmă, oricum vor vedea ceva ce caută.
Care sunt avantajele pentru Google Ads?
- Acoperire: Potrivit statisticilor, Google ca motor de căutare are în prezent o cotă de piață globală de 88,44%.
- Potențialul de cumpărare al utilizatorului: Probabilitatea unei vânzări este foarte mare, deoarece utilizatorul este atins atunci când dorește și el să cumpere.
- Relevanță: Ajungi la utilizatorii care caută exact cuvintele cheie potrivite.
- Retargeting: Cineva era deja interesat de produsul tău? Google își amintește acest lucru și redă din nou anunțul tău acestui utilizator. Există șanse mari de a converti o dobândă într-o achiziție.
Facebook Ads: Beneficii și tipuri de campanii recomandate
Grupul tău țintă este format din tinere mame cu studii universitare care folosesc produse cosmetice naturale și locuiesc în București? Spre deosebire de conceptul PPC de la Google, în care agenții de publicitate plătesc pentru anumite cuvinte cheie, Facebook te ajută să identifici utilizatorii pe baza intereselor și comportamentului acestora și să le afișezi publicitate adecvată în consecință.
Prin urmare, platforma social media este un instrument bun pentru generarea de lead-uri. Pe scurt, în timp ce AdWords te ajută să găsești clienți noi, Facebook îi ajută pe clienții noi să te găsească.
Care sunt avantajele pentru Facebook Ads?
- Control: Poți controla bugetul zilnic și costul maxim pe clic.
- Utilizarea media: Ai opțiunea de a include imagini și videoclipuri. Acest lucru ajută la vânzarea mai bună a produselor și serviciilor.
- Segmente de public asemănătoare: Pe baza profilului tău de cumpărător, poți utiliza „Segmente de public asemănătoare” pentru a defini grupurile țintă.
- Ușurință în utilizare: Reclamele Facebook sunt mai ușor de configurat decât Google Ads. Cu toate acestea, este recomandabil să angajezi o agenție PPC cu experiență, pentru o implementare profesională, astfel încât reclamele să fie concepute în cel mai bun mod posibil.
- Opțiuni avansate de direcționare: Îți poți restrânge grupul țintă prin definirea datelor demografice, cum ar fi regiunea, vârsta și interesele.
Deoarece Facebook Ads și Google Ads diferă în multe privințe, nu este posibil ca fiecare agenție PPC să definească clar care dintre cele două platforme de publicitate va deveni câștigătoare. Ambii furnizori au fiecare propriile avantaje și dezavantaje.
De asemenea, au în vizor diferiți oameni țintă: în timp ce Google se concentrează pe utilizatorii care caută deja un anumit produs sau serviciu în călătoria lor către clienți, reclamele Facebook sunt destinate utilizatorilor care se află într-o mișcare virtuală, socială. Acolo, intenția de cumpărare pentru utilizator este inițial irelevantă.