Picioare fericite și sănătoase pentru vară
Ingrijire

Picioare fericite și sănătoase pentru vară

0

În afară de plimbări lungi pe plajă, scufundări reci în piscină și îngăduința ocazională de gheață, șansa de a vă arăta picioarele sănătoase este un alt bonus al verii. Lunile mai calde sunt momentul pentru a schimba cizmele de iarnă și șosetele grele pentru sandalele cu bretele și pentru a vă lăsa picioarele să aibă aer.

Dar odată cu această libertate vine un nou set de preocupări pe care trebuie să le avem în vedere. Înainte de a ieși, asigurați-vă că acoperiți elementele de bază pentru păstrarea picioarelor sănătoase toată vara:

Protejați-vă picioarele

Știți că ar trebui să vă protejați fața, brațele și picioarele cu protecție solară, dar poate fi ușor să uitați de extremități. Mâinile și picioarele dvs. sunt la fel de vulnerabile la daune provocate de soare ca și restul corpului, iar o arsură dureroasă pe picioare poate face ca purtarea pantofilor să fie inconfortabilă.

Când aplicați protecție solară, acordați o atenție specială vârfurilor picioarelor și asigurați-vă că aplicați din nou după cum este necesar (la fiecare două ore sau mai mult dacă picioarele dvs. se udă sau sunt foarte transpirate).

Spălați-vă picioarele în mod regulat

Acest lucru poate părea evident, dar păstrarea picioarelor curate vara este extrem de importantă, mai ales dacă petreceți timpul în aer liber desculț sau în sandale cu talpă subțire.

Cercetările au arătat că picioarele tale pot intra în contact cu până la 18.000 de tipuri diferite de bacterii după doar câteva zile de purtare a acestor tipuri de pantofi.

Aceasta include germenii care se găsesc în materiile fecale, saliva și pe piele, inclusiv Staphylococcus aureus, care pot pătrunde în sânge printr-o tăietură și pot provoca consecințe foarte grave. Pentru a vă proteja, îndepărtați sandalele înainte de a intra în casă și spălați-vă imediat picioarele cu apă caldă și săpun în fiecare zi.

Prevenirea și tratarea veziculelor

Blistere sunt unul dintre cele mai frecvente obstacole cu care se confruntă oamenii atunci când încearcă să mențină picioarele sănătoase de vară. Cea mai bună strategie de prevenire este simplă:

Purtați pantofi care se potrivesc. Însă, chiar și o pereche nouă de sandale confortabile se poate transforma într-un producător de blistere atunci când încercați să le introduceți sau când mergeți pe o distanță lungă într-o zi fierbinte de vară. Dacă observați că picioarele dvs. se irită, încercați să utilizați un stick de blocare lubrifiant (disponibil la farmacii) pentru a reduce fricțiunea. Dacă este prea târziu și aveți un blister, rezistați tentației de a-l sparge.

Acest lucru expune o piele nouă, sensibilă și vulnerabilă la infecții. În schimb, purtați o pereche diferită de pantofi și păstrați un bandaj curat peste zona afectată până se vindecă singur.

Păstrați-vă picioarele exfoliate și hidratate

O pedichiură nu doar îți păstrează picioarele frumoase. Ajută la îndepărtarea pielii uscate, care altfel pot crapa, întări sau provoca calusuri incomode.

Exfoliați-vă zilnic picioarele cu o piloță metalică pentru picioare, piatră ponce sau un exfoliant granular pentru picioare. Hidratează-le la sfârșitul zilei cu o loțiune groasă pentru a le menține hidratate. Pentru un tratament, încercați o cremă cu ulei de mentă; se va simți răcind în special după o zi lungă și fierbinte.

Bea multa apă

Mulți oameni petrec mai mult timp în aer liber (și pe picioare) vara, ceea ce poate determina umflarea picioarelor și gleznelor – adesea din cauza deshidratării. Când nu primești suficientă apă, sângele tău devine puțin mai gros, ceea ce împiedică circulația și poate duce la umflături inconfortabile.

Încercați să transportați apă cu dvs. în orice moment, mai ales dacă vremea este foarte caldă și beți des (chiar dacă nu vă este sete). Dacă picioarele sunt deja umflate, culcați-vă și ridicați-vă picioarele mai sus decât restul corpului. De asemenea, poate doriți să luați un antiinflamator fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul, pentru a reduce și mai mult umflarea.

Marian D.

Liposucția, ce ar trebui să știi

Previous article

Fii inteligent în ceea ce privește contrastul tău natural

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *