Izolarea corecta a casei dvs. este o miscare ecologica care va poate salva o avere de-a lungul anilor. Dupa cum observa EST: „Exista multe modalitati de a va izola casa, care nu numai ca va vor economisi bani, dar sunt si mai bune pentru mediu. Unele optiuni sunt relativ simple – de la tevi intarziate pana la izolarea chiar a unei mansarde – si pot fi completate de un gospodar. ”
Iata cele sase domenii principale pe care EST spune ca trebuie izolate in casa si cat de mult puteti economisi la facturile de energie …
1. Acoperis si mansarda
Izolarea mansardei sau a mansardei este o modalitate simpla si eficienta de a reduce pierderile de caldura si facturile de incalzire si ar trebui sa se plateasca de multe ori, spune EST. Daca accesul este usor si grinzile de la mansarda sunt obisnuite, puteti utiliza role de izolatie din vata minerala. Acest lucru va va mentine casa mai calda, dar va face spatiul acoperisului mai rece, ceea ce inseamna ca tevile si rezervoarele de apa din mansarda ar putea ingheta mai usor, deci va trebui sa le izolati si ele.
In plus, aerul mai racoros din mansarda izolata ar putea insemna curenti reci care trec prin trapa de la mansarda, asa ca potriviti o trapa de mansarda izolata si puneti benzi de excludere a tirajului in jurul sau. Daca mansarda dvs. este usor accesibila, nu este umeda si nu are acoperis plat, probabil ca ati putea sa o izolati singura, dar acolo unde exista umezeala ar trebui sa se utilizeze un instalator profesionist.
2. Peretii cavitatii
Caldura va curge intotdeauna dintr-o zona calda in una rece, asa ca cu cat este mai rece afara, cu atat va cadea mai repede caldura din casa ta. Casele construite incepand cu anii 1990 au de obicei izolatie a peretilor, dar casele mai vechi ar putea sa nu si ar putea pierde multa caldura.
Majoritatea tipurilor de pereti pot fi izolate, desi trebuie sa identificati ce fel de pereti aveti. Daca o casa a fost construita dupa anii 1920, este probabil sa aiba pereti in cavitate (doi pereti cu un spatiu intermediar). Casele mai vechi au mai multe sanse sa aiba ziduri solide. Puteti afla ce tip de perete are casa dvs., uitandu-va la zidaria exterioara: daca caramizile au un model regulat, casa are de obicei pereti in cavitate si, daca exista un model alternativ, probabil ca are pereti solizi.
3. Pereti solizi
Peretii solizi lasa sa treaca de doua ori mai multa caldura decat peretii cavitatii, dar pot fi izolati, fie din interior, fie din exterior. In interior, placile de izolatie rigida sunt montate pe perete sau se construieste un perete cu stift si este umplut cu material izolant. In exterior, un perete de material izolant este montat pe perete, apoi acoperit cu un tip special de strat sau placare. Exista avantaje si dezavantaje in ambele metode, spune EST.
4. Etaje
Puteti sigila singur spatiile dintre podele si plinte cu un material de etansare pentru magazin DIY. Casele mai vechi au mai multe sanse sa aiba podele suspendate din lemn, care pot fi izolate prin ridicarea placilor de podea si asezarea izolatiei din lana minerala sustinuta de plasa intre grinzi. Multe case, in special cele mai noi, vor avea un parter solid din beton. Acest lucru poate fi izolat atunci cand trebuie inlocuit sau poate avea o izolatie rigida asezata deasupra.
Pardoselile camerelor de la etaj nu trebuie izolate daca sunt deasupra zonelor incalzite, dar este o idee buna sa le izolati deasupra spatiilor neincalzite, cum ar fi garajele.
5. Rezervoare, conducte si radiatoare
Rezervorul de apa si conductele ramase si izolarea in spatele radiatoarelor reduc cantitatea de caldura pierduta, astfel incat sa cheltuiti mai putini bani incalzind apa si ramane mai fierbinte pentru mai mult timp.
Utilizarea unui sac de cilindru de apa calda este simpla, spune EST. Izolarea tevilor este pur si simplu un tub de spuma care acopera conductele expuse intre cilindrul de apa calda si cazan. Poate fi cumparat de la un magazin de bricolaj si alunecat.
6. Proiectarea dovezilor
Rezistenta la pescaj este una dintre cele mai ieftine si mai eficiente modalitati de a economisi energie si este la fel de simpla ca utilizarea etansantului pentru a bloca golurile nedorite in jurul zonelor, inclusiv ferestrele si usile, si in jurul conductelor care duc in exterior.