Cum sa alegi un psihoterapeut de cuplu
Relatii

Cum sa alegi un psihoterapeut de cuplu?

0

Atunci cand alegeti un terapeut pentru consiliere in casatorie, trebuie sa verificati cativa factori importanti, cum ar fi:

Consilier in casatorie cu experienta:

Terapeutul trebuie sa fi finalizat pregatirea specifica in consiliere de cuplu sau casatorie. Intrebati consilierul despre pregatirea si acreditarile sale. De obicei, terapeutii autorizati, care au specializare postuniversitara sau postuniversitara, va ofera consiliere excelenta in casatorie.

Asigurati-va ca terapeutul are o experienta buna in terapia conjugala. Solicitati terapeutul cat timp a fost in practica consilierii in casatorie. Inainte de a merge la un consilier, vorbiti cu el si puneti cateva intrebari pentru a-i evalua abilitatile. Desi este posibil sa nu ii puteti judeca capacitatile printr-o simpla discutie, cel putin va va oferi o anumita incredere in persoana respectiva.

Intrebati-l care este ideea lui de consiliere de succes in casatorie si cum isi da seama ca cuplurile fac progrese. Incearca sa-i evaluezi nivelul de incredere atunci cand vorbesti cu el.

Terapeut amiabil:

Nu in ultimul rand, ar trebui sa fii confortabil si sa te simti respectat in timp ce vorbesti cu terapeutul tau. Asigurati-va ca terapeutul nu este partinitor si va intelege punctul de vedere. De asemenea, verificati cum va onoreaza feedback-ul.

Odata ce v-ati finalizat terapeutul, este posibil sa doriti sa cunoasteti tehnicile pe care le-ar folosi in consiliere, intrebarile pe care vi le-ar pune dvs. si partenerul dvs., exercitiile pe care le-ar sugera si sfaturile pe care le-ar da. Cititi mai departe pentru a afla acestea si multe altele.

8 tehnici eficiente de consiliere a casatoriei:

Consilierul in casatorie foloseste diverse tehnici eficiente pentru a va rezolva conflictele. Unele dintre cele mai populare metode sunt cele de mai jos:

Metoda Gottman:

Metoda Gottman se concentreaza pe construirea relatiei prin noua componente, inclusiv incredere, angajament, partajare, perspectiva pozitiva si gestionarea conflictelor. Ajuta la imbunatatirea afectiunii si respectului unul pentru celalalt si, astfel, va apropie pe amandoi si mentine calmul discutiilor de conflict.

Terapia narativa:

Terapia narativa va ajuta sa va explorati problema, sa descoperiti partile sale negative si sa dezvoltati o noua perspectiva pentru a va imbunatati relatia. Vede oamenii ca expertii propriei vieti. Ajuta la construirea unei naratiuni (sau a unei povesti) prin conectarea diferitelor evenimente care se intampla in viata ta.

Invatati astfel ceea ce v-a framantat pe dvs. si pe partenerul dvs. si gasiti solutii noi pentru a rezolva problema.

Terapia cuplurilor orientate emotional:

Terapia focalizata emotional se bazeaza pe concepte care au fost dezvoltate pe baza cercetarii. Abordarea se concentreaza pe identificarea si extinderea reactiilor emotionale primare, dezvolta o legatura stransa si va ajuta pe dvs. si pe sotul dvs. sa efectuati in mod eficient interactiuni pozitive noi.

Psihologie pozitiva:

Tehnica psihologiei pozitive va ajuta sa va imbunatatiti relatia, concentrandu-va pe punctele forte ale personajului, emotiile pozitive si metodele eficiente. Va ajuta sa recunoasteti momentele fericite, sa va concentrati asupra emotiilor pozitive, sa va eliberati stresul si sa traiti fiecare moment.

Terapia comunicarii:

Comunicarea, verbala sau non-verbala, este importanta intr-o casatorie. Consilierea te ajuta sa comunici intr-un mod in care poti sa-ti expui punctul de vedere fara sa-ti micsorezi sau sa-ti faci rau sotul. Comunicarea corecta va ajuta sa va remediati majoritatea problemelor. Va ajuta sa va convertiti conflictele in interactiuni constructive. Inveti sa vorbesti clar evitand sansele de interpretari gresite si neintelegeri.

Daca un partener din relatie nu doreste sa mearga la terapia de cuplu, atunci se recomanda consiliere individuala pentru a rezolva casatoria. Sau altfel, fiecare partener poate participa separat la o sesiune de consiliere in casatorie pentru a ajuta terapeutul sa identifice cauza conflictului.

Te ajuta sa identifici tipul corect de terapie de care are nevoie relatia ta. De asemenea, pregatiti-va pentru cateva intrebari pe care consilierul va poate pune dvs. si partenerului dvs.

Marian D.

Semne ca amicul tau este indragostit de tine

Previous article

Un hotel emblematic din Bucuresti, in stare avansata de degradare; reactia primarului Clotilde Armand

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *