4 trucuri la care sa apelezi pentru a evita disputele
Relatii

4 trucuri la care sa apelezi pentru a evita disputele

0

Certurile in cuplu par inevitabile. Si totusi, putem invata sa comunicam mai bine pentru a nu ne enerva inutil si sa sarim unul la gatul celuilalt pentru motive fara rost.

Se spune ca cel mai adesea, ca toate cuplurile se cearta si ca este perfect normal sa avem unele conflicte.

Dar sa va certati fara pauza, ca si cainele si pisica va face ca viata voastra de zi cu zi sa genereze o multime de emotii negative si poate distruge chiar o relatie amoroasa.

Iata deci trucurile sau sfaturile de care sa tii cont pentru a evita certurile si a gestiona conflictele in cuplu.

Elimina conflictele de la sursa. Un lucru de inteles de la sine, dar la care nu ne gandim mereu. Oare din egoism sau din neatentie, persoana de langa tine, face exact ce te deranjeaza si te enerveaza, desi i-ai spus de o mie de ori sa nu mai faca asta? Nu prea conteaza.

Viata in doi inseamna sa inveti sa fii conciliant si sa faci si unele compromisuri. Trebuie deci sa faceti amandoi eforturi unii pentru altii. Fiecare daca face putin efort pentru a evita sursa conflictului si lasa si de la sine, lucrurile vor deveni mai usoare.

Atentie la subiectele care supara sau deranjeaza. Anumite subiecte precum familia, prietenii sau banii sunt uneori subiecte sensibile deoarece persoana de langa tine poate deveni vexata din cauza lor.

Ambii parteneri ar trebui insa sa evite sa fie prea duri cu privire la subiectele mai sensibile sau care stiu ca deranjeaza. Incercati deci sa exprimati mereu doar pareri pozitive si sa nu vorbiti negativ doar atunci cand este neaparat nevoie.

Veti reusi astfel sa evitati certurile inutile pentru un detaliu, din cauza faptului ca ati atins o coarda mai sensibila.

Acelasi lucru si in cazul reprosurilor. Da, usor de zis, grreu de facut. Uneori, vorbim fara sa ne dam seama. Este de ajuns deci ca o singura scanteie sa faca cuvintele sa iasa din gura noastra fara sa vrem asta. Cel mai adesea, reprosurile sunt expresia unui sentiment pe care il reprimam si il pastram pentru noi. Vorbiti cu calm si incercati sa formulati frumos, pozitiv cererile.

Evitati neintelegerile. Lipsa de comunicare poate sa duca cel mai adesea la neintelegeri si la conflicte. Daca vrei ca persoana de langa tine sa faca ceva sau vrei sa ii ceri ceva, spune asta clar. Vorbind direct, fara mesaje subliminale, sincer va veti intelege mai bine, asta e sigur.

Marian D.

Pranzul care care dauneaza sanatatii

Previous article

Ingrijirea parului pe timp de iarna

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *