Cu toții am avut un ursuleț de plus în copilărie. Ursulețul de pluș este jucăria preferată a celor mici de generații întregi și mai ales cea mai reprezentată, cea mai iubită și cea mai cerută. Winnie the Pooh, Paddington, Michka, Micul Urs Brun și Baloo sunt vedete de necontestat. Un urs clasic de plus, în nuanțe de roz sau de galben îți permite să-ți dezvălui umanitatea, să recreezi legătura și constituie un adevărat reper, și asta, la orice vârstă! Dar de ce ursuletul de pluș joacă un rol atât de important în dezvoltarea copiilor?
Este moale și confortabil:
Jucăriile moi sunt esențiale în construcția copiilor și în câștigarea autonomiei acestora. Au o funcție liniștitoare și îi ajută să facă față schimbării.
Dacă ursul este jucăria moale preferată a copiilor, acest lucru se întâmpla datorită faptului că froma ursului este liniștitoare. Cu bunătatea și privirea lui binevoitoare, ursul ajută la alinarea și linștirea bebelușului în perioadele de stres și suferință. Într-adevăr, reprezintă o bucată din mamă care este mereu prezentă. Iată de ce ursulețul este foarte important în primii ani ai copilăriei pentru a aduce acest sentiment de siguranță…
RECOMANDARE! Vezi noua colectie de jucarii pentru copii de la sergadionline.ro
Și da… Pentru că acest ursuleț devine și un adevărat obiect de tranziție! De aceea este important să alegi un plus de calitate. Copilul tău va mângâia această jucărie moale ore în șir și va deveni un obiect de zi cu zi pentru el. Urșii de pluș sunt perfect adaptați nevoilor copiilor pentru a deveni companionul liniştitor de care au nevoie pentru a crește. Și tocmai această blândețe și moliciune îi permite copilului să lupte împotriva anxietății.
Unii copii preferă animalele mari de pluș, astfel încât să se refugieze cu ele și să petreacă mult timp visând cu ochii deschiși sau discutând… Urșii mari, cu pântecele lor moi și plinuțe, sunt foarte populari și primesc copiii în brațele lor mari deschise care vin să se ghemuiască lângă ei.
Percepția lumii exterioare:
Unii copii sunt atașați de un urs anume, mai ales în primii ani de viață. Se dovedește că tocmai de la această vârstă cei mici încep să recunoască lumea exterioară și să o gestioneze într-un fel sau altul. Ursuletul, care transmite acest sentiment de siguranță și confort, ajută foarte mult în această fază de noi descoperiri. În acest fel, copiii nu se simt supărați din cauza absenței mamei lor. Ei știu că au ursul lor și se simt mai curajoși să exploreze lumea exterioară.
Într-adevăr, ursulețul este, în acest moment, un adevărat impuls de curaj pentru copii, le permite acestora să poată face față tuturor acestor schimbări importante și îngrijorătoare în timp ce sunt liniștiți de ursulețul lor.
Imaginație:
Pentru copii, ursul este un animal mitic! Într-adevăr, animalul lui preferat îl găsim peste tot: cinema, televiziune, cărți…
Pentru copil, până la vârsta de șase ani, realitatea și ficțiunea se amestecă foarte mult: aventurile pe care copilul le vede în cinematograf sunt reale pentru el, și cele pe care și le imaginează cu ursulețul său de pluș. Ursulețul este așadar adevăratul erou al copilăriei sale, ceea ce explică afecțiunea lui profundă pentru acest pluș. Acest tip de joc stimulează imaginația copilului și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea emoțională și a creierului.
Datorită acestui lucru, copilul va avea capacitatea de a fi mult mai creativ, chiar de a inventa aventuri sau povești de trăit cu plușul. La o vârstă foarte fragedă, copiii sunt plini de imaginație. Unul dintre principalele roluri ale ursulețului este să-i ajute să-i controleze, să-i transforme în avantajul lor.
În creștere, copilul nu va mai duce animalul de pluș oriunde merge. Prin urmare, obiectul va sta ca un trofeu în camera lui. Copilul îl va considera chiar gardianul camerei sale gata să înfrunte lumea. Mai mult, aceste animale de pluș vor fi mereu acolo pentru a le ura bun venit după școală. Ursul poate deveni si prietenul lui pentru a juca alte jocuri, foarte reconfortant, ramane un prieten și un reper pentru copilul tău.
Mulți ani mai târziu, de altfel, unii copii mari care au devenit părinți, oferă copilului lor ursulețul copilăriei lor… Pentru că da, ursulețul se poate transmite din generație în generație, ceea ce îl face unic pentru fiecare familie. .