Aceasta ar putea fi cea mai importantă regulă a tuturor, dar totuși, rareori vedem că oamenii scriu despre asta. De ce este asta? Nu știm!
Folosirea unei culori o dată pe ținută este bine și dandy, dar devine cu adevărat interesant de îndată ce începeți să repetați culori în întreaga ținută – cel puțin în doze mici.
Iată un mic exemplu:
Este clar că culoarea pânzei ținutei este maro. Diferitele nuanțe, nuanțe și intensități ale maroului se repetă atât de des pe tot parcursul aspectului, încât îl face destul de evident.
Cele două culori de accent (roșu-portocaliu și galben-portocaliu) se repetă fiecare o dată. Ambele sunt predominante în șosete, în timp ce roșu-portocaliu se repetă în buzunar, iar galben-portocaliu se repetă în cravată. Aceste repetări legitimează alegerea ambelor culori de accent.
Iată acum partea distractivă:
Culoarea sub-accentului în ținută este albastru-verde, care se găsește și în șosete. Această nuanță este complementară cu roșu-portocaliu în ținută. Boom! Si ghici ce? Dacă amesteci toate cele trei culori ale șosetelor împreună, devii … maro. Dublu boom!
Ți-e minte încă? Întreaga privire are sens! Vedeți acum că, dacă sunteți capabil să faceți o inginerie inversă, veți putea, de asemenea, să configurați una folosind aceleași principii?
Iată această regulă de aur explicată într-o singură propoziție:
Repetarea aceleiași culori cel puțin o dată o legitimează în ținuta ta!
O culoare care se repetă, nu a fost aleatorie, ci aleasă în mod intenționat.