mucegaiul din casa
Casa si Gradina

Cum scapi de mucegaiul din casa

0

Mucegaiul pe peretii proprietatii dvs. este o problema extrem de frustranta si potential periculoasa. Este nevoie de actiune imediat ce o observati. Nu numai ca miroase statut si arata inestetic, dar poate provoca si probleme de sanatate si daune casei tale.

Mucegaiul este o ciuperca care prospera in conditii umede, cu o ventilatie slaba. Cele mai frecvente cauze de mucegai si mucegai pe pereti sunt condensul, umiditatea si scurgerile de apa.

Fainarea este cenusie sau alba, cu o textura pudra. Poate fi gasit intins pe suprafete plane in zone umede. Deoarece mucegaiul este o matrita de suprafata, nu va afecta structura proprietatii.

Mucegaiul este o ciuperca care se raspandeste din sporii aerieni. Este de obicei negru, galben sau verde si are o textura neclara sau slaba. Mucegaiul poate provoca probleme structurale in casa dvs., precum si probleme de sanatate.

Semne de mucegai pe pereti

Mucegaiul poate creste oriunde de-a lungul unui perete interior. Dar este posibil sa o vedeti langa tavan sau podea sau de-a lungul marginilor bordurii. Este cel mai frecvent in bai, desi poate afecta si bucatariile, spalatoriile, subsolurile si alte incaperi slab ventilate.

Semnele evidente ca aveti o problema de mucegai in casa dvs. includ:

– Un miros de mucegai sau umed.
– Vopsea crapata si decojita.
– Crestere vizibila a mucegaiului pe pereti sau tavan.
– Simptomele alergice s-au agravat prin faptul ca sunt in interior.

Daca vedeti cresterea mucegaiului pe peretii din casa dvs. – chiar daca este doar un mic plasture – ar trebui sa luati masuri imediat. Daca nu indepartati rapid matrita, aceasta se va raspandi si poate deveni potential periculoasa pentru proprietatea si sanatatea dumneavoastra.

Mucegaiul pe peretii proprietatii dvs. este o problema extrem de frustranta si potential periculoasa. Este nevoie de actiune imediat ce o observati. Nu numai ca miroase statut si arata inestetic, dar poate provoca si probleme de sanatate si daune casei tale.

Dar daca sunteti gata sa o eradicati, va trebui mai intai sa cunoasteti diferenta dintre mucegai si mucegai.

Ce este mucegaiul?

Mucegaiul este o ciuperca care se dezvolta in conditii umede Studiile au aratat ca expunerea la mucegai poate provoca reactii alergice si sanatate precara. Este posibil sa aveti simptome precum nasul curgator, ochii iritati si dificultati de respiratie. Prin urmare, este esential sa luati masuri de indata ce observati orice semne de mucegai.

Cum sa scapi de mucegai pe pereti

Atata timp cat acopera doar o zona mica, mucegaiul de pe pereti este, in general, usor de scapat de tine. Puteti folosi diverse produse de uz casnic. Optiunile eficiente populare includ borax, otet, bicarbonat de sodiu, ulei de arbore de ceai, inalbitor si peroxid de hidrogen.

Cu toate acestea, daca aveti o crestere severa si raspandita a mucegaiului pe pereti, nu este la fel de usor. Este de fapt potential periculos sa il eliminati singur. Va sfatuim sa contactati un profesionist in indepartarea mucegaiului pentru a scapa de mucegaiul din casa dvs. in siguranta si eficient.

Va recomandam ca inainte de a curata sau trata peretele cu orice produs, sa va puneti echipament de protectie. Ochelarii de protectie, manusile de cauciuc si o masca va vor proteja de expunerea la mucegai. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca deschideti ferestrele si usile in timp ce scoateti matrita.

Daca observati mici pete de mucegai pe peretii interiori vopsiti, este posibil sa fie la suprafata. Acest lucru ar trebui sa fie relativ simplu pentru a elimina utilizarea produselor de uz casnic. Optiunile includ substante precum borax, otet alb, bicarbonat de sodiu sau ulei de arbore de ceai.

Plasturii de mucegai acopera doar o zona limitata a unui perete neporos (vopsit sau sigilat)? Apoi, va recomandam sa incercati mai intai sa folositi un produs de indepartare a mucegaiului natural.

Dar daca aveti de-a face cu o zona mare de crestere a mucegaiului? Sau poate ca indepartarea mucegaiului natural nu scapa suficient de mucegai? In acest caz, s-ar putea sa doriti sa utilizati un detergent chimic mai puternic. Puteti achizitiona acest lucru online sau de la un magazin de imbunatatiri pentru locuinte.

Marian D.

De ce ar trebui sa alegi tigla metalica pentru acoperis

Previous article

Instalatiile de incalzire prin pardoseala

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *