Sisteme BMS indispensabile pentru dezvoltarea inteligentei cladirilor

13/12/2017 11:16:40
Sisteme BMS indispensabile pentru dezvoltarea inteligentei cladirilor

Odata cu dezvoltarea erei digitale am asistat si la aparitia si dezvoltarea oraselor si cladirilor inteligente, a caror componenta esentiala sunt aceste sisteme BMS, care asigura o hiperconectivitate, oferind o multime de facilitati.

Cladirile inteligente au aparut in special din nevoia de a eficientiza si minimiza consumul prin utilizarea unor mijloace energetic naturale, ecologice si mai putin costisitoare.

Cresterile economice rapide au dus la cresterea nevoii de electricitate in anumite zone urbane. Iar acest lucru aducea cu sine facturi mai mari, ca rezultat al consumului marit.

Astfel, pentru a diminua aceste costuri au fost inventate aceste aceste sisteme de Buliding Management care reusesc sa reduca semnificativ costurile de consum.

Companie specializata in sisteme de securitate si sonorizare, Helinick iti spune tot ceea ce aduc inovator asceste sisteme si de ce ar trebui le iei in considerare.

Sistemul se ocupa in mare cu controlul echipamentelor dintr-o cladire pentru a reduce consumul si pentru a optimiza eficacitatea, sporind siguranta si confortul celor care locuiesc in cladirea respectiva.

Supranumit si creierul unei cladiri, echipamentul reduce costurile la utilitati prin managerierea resurselor astfel incat nimic sa nu fie rispit si irosit.

Un sistem BMS monitorizeaza si controleaza urmatoarel componente:

sistemul HVAC.

sistemul de iluminare la interior si exterior.

Energia folosita, gazele naturale, sistemul de alimentare cu apa.

Alte activitati automatizate cum ar fi inchiderea si deschiderea ferestrelor, a usilor, mijloacele de comunicare din cladirea respectiva.

Ce alte sisteme pot fi integrate intr-un sistem de tip BMS?

Aparate de control acces, sisteme de detectare a incendiilor, sistem de alerta hoti, de supraveghere video, de sonorizare si adresare publica, de alimentare la electricitate.

Care sunt beneficiile concrete pe care le aduce?

In mare parte sunt trei avantaje de care te bucuri in urma instalarii sistemului: reduci costurile totale ale consumului de energie electrica din cladire cu procente considerabile, cresti gradul de confort al celor care isi desfasoara activitatea in cladire, imbunatatesti securitatea si controlul asupra cladirii.

De exemplu, in ceea ce priveste confortul sporit, cei care locuiesc in cladire au parte de deschiderea automata a ferestrelor, care se deschid atunci cand incaperea trebuie aerisita si se inchid cand temperatura scade sub valorile normale, temperatura din camere se ajusteaza automat in functie de prezenta sau absenta oamenilor in cladire, luminozitatea este reglata in functie de momentul zilei etc.

Statisticile arata ca folosirea unui sistem inteligent scade costurile la factura de curent cu mai bine de 20%.

In plus, sistemul poate fi programat in functie de nevoile si dorintele celor care lucreaza sau locuiesc in cladire.

Poate fi reglat folosind o simpla aplicatie de mobil.

Cladirile inteligente care au incorporate un sistem BMS reprezinta cu siguranta viitorul si ridica mult standardele unui nivel de trai modern.

Daca vrei mai multe informatii despre un sistem BMS sau despre orice alt fel de sisteme de securitate si sonorizare, pe Helinick.ro gasesti informatiile si echipamentele pe care le cauti.

Beneficiezi de asistenta in alegerea celei mai bune variante pentru tine, dar si de servicii de mentenanta oriunde in tara.

Poti primi alte detalii si la numarul de telefon:

0745 394 665

 

Comentarii