Scaunel wc Fiziotab – Porizitia corecta

23/11/2017 17:24:53
Scaunel wc Fiziotab – Porizitia corecta

Tu stii care este pozitia corecta pe wc? 
Pozitia corecta pe wc este cea ghemuit, in unghi de 35 de grade. În această poziție, eliminarea deșeurilor este mai ușoară, rapidă și completă.
Pozitia in unghi de 90 de grade, pe de altă parte, împiedică trecerea deșeurilor prin colon. Eliminarea este dificilă, incompleta si creaza nevoia de incordare. Tensiunea rezultata exercita presiune pe venele anale si rectale care contribuie la aparitia hemoroizilor, herniei intestinale si a altor boli asociate tractului intestinal inferior.
Pentru a înțelege de ce pozitia ghemuit pe wc este mai bună, trebuie doar să înțelegeti modul în care funcționează colonul, din punctul în care alimentele părăsesc stomacul.
Asadar, din stomac, produsele alimentare sunt introduse în intestinul subțire unde nutrienții sunt absorbiți. Deșeurile alimentare sunt introduse apoi în intestinul gros sau în colon. Când intră în colon, acestea se afla  în stare lichidă. Cu toate acestea, pe măsură ce se deplasează prin colon, apa este extrasă în mod continuu și este transformă în deșeuri solide (scaune) până la atingerea rectului. Apoi sunt trecute prin anus.
Este esențial ca, colonul să își poată îndeplini rolul în mod eficient și sanatos. Toate deșeurile trebuiesc evacuate în mod regulat pentru a evita acumularea toxinelor. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să adoptați poziția ghemuit la wc. 

Beneficii ale adoptarii pozitiei ghemuit la wc, in unghi de 35 de grade:
1) Creșterea presiunii abdominale
În poziția naturală de tip ghemuit, întreaga greutate a corpului se sprijină pe picioare, iar coapsele sunt presate pe abdomen. Aceasta creează o presiune benefică în cavitatea abdominală, care comprimă colonul si creează o dorință naturală de evacuare. 

2) Protecția apendicelui și a intestinului mic
Colonul - care cuprinde cecumul, colonul ascendent, colonul transversal, colonul descendent, colonul sigmoidul, rectul și anusul - este conectat la intestinul subțire prin valva ileocecală.


Valva ileocecală funcționează ca o supapă cu sens unic. Aceasta permite deșeurilor alimentare din intestinul subțire să pătrundă în colon, dar împiedică scurgerea de fecale din colon în intestinul subțire.
În poziția ghemuit, coapsa dreaptă stoarce cecumul și forțează deșeurile lichide catre colonul ascendent și departe de apendice.
Prin urmare, în poziția ghemuit, supapa ileocecală se afla în siguranță, iar atât apendicele, cât și intestinul subțire sunt păstrate curate.

3) Protecția colonului
În poziția ghemuit, coapsa stângă sprijină și ridică colonul sigmoid. Această creștere a coloanei sigmoide deschide unghiul pentru a permite ca deșeurile să treaca cu ușurință prin rect.

4) Îndreptarea traseului final
La fel cum există o supapă de admisie (valva ileocecală), există și o supapă de evacuare în colon: mușchiul puborectal.
În poziția sezand, mușchiul puborectal stranguleaza rectul pentru a menține continenta. (pentru a preveni eliberarea accidentală a scaunelor din anus).
În poziția ghemuit, muschiul puborectal se relaxeaza, colonul se îndreptată, ceea ce permite deșeurilor să treacă liber, rapid și ușor.
Avantajele pozitiei ghemuit, oferita de scaunelul FizioTab
•    eliminare sanatoasa
•    fara incordare
•    previne constipatia
•    amelioreaza hemoroizii
•    fara stagnarea fecalelor
•    eliminare rapida si completa.

Asadar, pozitia corecta pe wc este cea ghemuit, in unghi de 35 de grade, ( recomandata de doctori din toata lumea), pentru ca permite corpului dumneavoastra sa se desfasoare in mod natural, fara a forta eliminarea bolului fecal.                                                                                
Noi stim ca schimbarea wc-ului nu este o optiune, dar il putem adapta si imbunatati! Adopta si TU pozitia corecta pe wc cu scaunelul FizioTab! Solutia naturala impotriva constipatiei si hemoroizilor.

Comentarii