Plafoniere cu LED - de ce trebuie sa le ai in casa ta!

17/10/2017 14:10:19
Plafoniere cu LED - de ce trebuie sa le ai in casa ta!

Plafoniere cu LED - de ce trebuie sa le ai in casa ta. Vin cu o serie de avantaje, atat de ordin financiar sau ecologic, cat si din perspectiva estetica.

De ce trebuie sa le ai in casa ta? Pentru ca aceste plafoniere cu LED vin cu numeroase beneficii, de la economia la energie electrica la o foarte mare varietate de forme si culori.

Tehnologia LED este ultima tendinta in materie de sisteme de iluminat. Gama de produse propusa de aceasta solutie de iluminat (becuri, panouri, benzi, lampi sau plafoniere cu LED) propune o serie de avantaje pe care unele dintre vechile sisteme nu le prezinta nici macar individual, nu mai vorbim de toate aceste calitati la un loc.

Instalarea unor plafoniere cu LED in casa ta se face pe acelasi principiu ca si in cazul celorlalte sisteme. Acestea vin insa cu o serie de avantaje, atat de ordin financiar sau ecologic, cat si din punct de vedere estetic.

Ce avantaje obtii daca inlocuiesti becurile din casa cu plafoniere cu LED? Iata cateva dintre acestea:

1. Propun o varietate mare de forme si culori

Dimensiunile si formele propuse. O aplica cu bec clasic (cu incandescenta) este limitata in ceea ce priveste dimensiunile. Plafonierele clasice, indiferent de forma lor, au nevoie de un spatiu minim pentru cel putin un bec. Noul sistem de plafoniere cu LED este construit dintr-un anumit numar de leduri (diode semiconductoare), care au o dimensiune extrem de mica, astfel ca nu au nevoie de spatiu in interiorul aplicei. Drept urmare, noile plafoniere cu leduri pot lua aproape orice forma si avea aproape orice dimensiuni.

Paleta de culori. Plafonierele cu LED pot fi programate sa emita orice culoare, chiar si combinatii de culori. Paleta de culori propusa de tehnologia LED se bazeaza pe combinarea culorilor rosu - verde - albastru (RGB), astfel ca modelul coloristic este limitat doar de imaginatia ta.

2. Se pot instala in orice spatiu din casa ta

In orice spatiu din casa te hotarasti sa instalezi o plafoniera cu LED, aceasta se va potrivi perfect. Poti opta pentru plafoniere cu LED mai mult in stilul aplicelor (la baie, bucatarie, pe hol, in debara sau camara) sau pentru plafoniere mai mult in stilul lustrelor (in living sau dormitoare).

3. Consuma foarte putina energie electrica

Factura la curent iti provoaca frisoane la fiecare sfarsit de luna? Incerci sa faci economie la electricitate folosind cat mai putin sistemele de iluminat din casa? Ei bine, tehnologia cu leduri vine cu o serie de produse care emit aceeasi cantitate de lumina precum un bec clasic, dar cu un consum de 5 ori mai mic.

De exemplu, pentru a genera o cantitate de lumina de 1400 de Lumeni (unitatea de masura pentru cantitatea de lumina degajata de un sistem de iluminat), un bec clasic are nevoie de 100 de Watti. O plafoniera cu LED are nevoie de 18 - 20 de Watti pentru a genera aceeasi cantitate de lumina.

De ce se intampla asta? Un bec cu incandescenta are nevoie de mai multa energie pentru a emite aceasta cantitate de lumina pentru ca 90% din curent este folosit pentru a incalzi filamentul si numai 10% pentru a emite lumina. La plafonierele cu LED raportul este exact opus.

4. Sunt foarte rezistente si nu se defecteaza pe loc

Sitemele de plafoniere cu LED ECO au o durata de functionare de aproximativ 50 de ori mai mare fata de un bec cu indandescenta. Daca becul clasic are o durata de viata medie de 1.000 de ore, solutiile de iluminat cu LED functioneaza pana la 50.000 de ore.

In plus, plafonierele cu leduri nu se defecteaza instant, asa cum se intampla in cazul sistemelor de iluminat bazate pe filament. Procesul de degradare al unei plafoniere cu LED se realizeaza in timp. Poti sa iti dai seama cand un bec cu LED este aproape de sfarsitul perioadei de functionare prin faptul ca isi pierde din intensitatea luminii.

Comentarii