Numele de domeniu, identitatea propriu-zisa a afacerii tale online

19/06/2018 09:34:32
Numele de domeniu, identitatea  propriu-zisa a afacerii tale online

Numarul afacerilor online se se afla intr-o crestere constanta avand in vedere ca din ce in ce mai multi oameni prefera sa faca cumparaturi online in detrimentul celor realizate prin intermeidul magazinelor fizice. Internetul a devenit un mediu cu foarte mare potential pentru comert, fapt pentru care din ce in ce mai multi oameni profita de acest lucru pentru a-si putea lansa diverse afaceri online, majoritatea fiind bazate pe retail. De indata ce ai luat decizia de a lansa o afacere online, va fi necesar concomitent sa iei cateva decizii importante cu privire la identitatea afacerii tale, dar si cu privire la alegerea unor servicii de web hosting potrivite.

Identitatea unei afaceri online este un aspect foarte important intr-un mediu atat de competitiv, astfel ca alegerea unui nume de domeniu nu este un lucru pe care sa il facem la intamplare. Servicii de inregistrare domenii se regasesc astazi foarte usor avand in vedere ca exista numeroase companii de renume care pot pune la dispozitia clientilor astfel de servici, direct de pe Internet. De ce este atat de important insa acest nume de domeniu?

 

Identitatea unei afaceri online este reprezentata in esenta de numele de domeniu ales.

Chiar daca in conditiile actuale, alegerea unui nume de domeniu nu este unul dintre cele mai usoare lucruri pe fondul existentei a miliarde de astfel de nume pe Internet, cert este faptul ca fara alegerea si inregistrarea unei adrese web, un site nu poate exista in mediul online. Practic acest nume de domeniu reprezinta adresa web a site-ului, cea pe care utilizatorul trebuie sa o introduca in bara de cautari pentru a putea ajunge pe site-ul tau. Asadar, atunci cand vorbim despre magazine online, este important ca numele de domeniu sa fie unul cat mai serios, cat mai scurt si mai usor de reamintit.

 

Utilizatorii asociaza de multe ori seriozitatea numelui de domeniu cu cea a magazinului.

Nu de putine ori atunci cand facem diverse cautari pe internet avem sansa de a descoperi numeroase site-uri a caror nume de domeniu sunt de-a dreptul caraghioase si care desigur nu ne inspira o incredere deplina. Numele de domeniu reprezinta un lucru pe care ar trebui sa il tratam cu maxima seriozitate atunci cand il alegem avand in vedere ca de multe ori utilizatori fac diverse asocieri, chiar daca, de cele mai multe ori acestea nu sunt in totalitate justificate.

 

Un magazin online serios necesita un nume de domeniu serios.

Motivul principal pentru care oamenii viziteaza diverse magazine online se datoreaza faptului ca doresc sa cumpere diverse servicii sau produse, astfel ca alegerea unui nume de domeniu neserios nu reprezinta un lucru tocmai inspirat. Un nume de domeniu bun trebuie intotdeauna sa fie cat mai reprezentativ, mai scurt si sa nu contina diverse cifre si simboluri. Respectarea acestor reguli cu siguranta nu poate garanta succesul unui magazin online, insa cu siguranta ne poate duce mult mai aproape de un nume de domeniu pe care utilizatorii si-l pot reaminti cu usurinta.

 

 

Comentarii