lewis-hamilton-a-devenit-cavaler-al-imperiului-britanic
Sport

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

0

Autor: Andrei Szabo

Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive. Pilotul britanic a fost uns cavaler al Imperiului Britanic, după ce a câştigat a şaptea oară Campionatul Mondial de Formula 1.

Hamilton este al patrulea pilot de Formula 1 care primeşte această distincţie, după alţi doi britanici, Stirling Moss şi Jackie Stewart şi după australianul Jack Brabham, dar e primul care devine „Sir” în timp ce se află încă în activitate.

La 35 de ani, Lewis Hamilton nu este cel mai tânăr sportiv britanic ridicat la rangul de cavaler. În 2017, tenismenul Andy Murray devenea „Sir” la vârsta de 29 de ani. De asemenea, cicliştii Bradley Wiggins şi Chris Hoy au primit aceeaşi distincţie la vârsta de 32 de ani.

Decorarea lui Hamilton a fost subiect de dezbatere în societatea britanică, deoarece pilotul locuieşte la Monaco, un paradis fiscal. În plus, el a fost cercetat după ce şi-a înregistrat avionul personal în Insula Man, un alt paradis fiscal. Ancheta a stabilit că „artificiul” financiar făcut de sportivul echipei Mercedes este legal. Potrivit presei britanice, premierul Boris Johnson a intervenit personal pentru a se asigura că Hamilton va fi recompensat pentru realizările sale sportive.

Pentru a deveni cavaler, o persoană trebuie să fie trecută pe o listă ce îi este înaintată Reginei Elisabeta a II-a spre aprobare de către premierul Marii Britanii, în urma unor propuneri venite de la persoane fizice, organizaţii sau instituţii guvernamentale. Aceste onoruri se acordă de două ori pe an, de ziua reginei şi de Anul Nou.

Lewis Hamilton a egalat în acest an recordul de titluri mondiale în F1, şapte, deţinut de Michael Schumacher. Cu 95 de victorii de etapă, de asemenea un record, britanicul l-a întrecut pe german la numărul de curse câştigate în carieră, 91.

Sursa ziaruldesport.ro

Marian D.

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

Previous article

Elevii români premiați la STEMEduHack 2.0

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Sport