Jantele auto – componente deosebit de importante ale unui automobil

16/01/2018 09:57:13
Jantele auto – componente deosebit de  importante ale unui automobil

Pentru a putea functiona in mod corespunzator si pentru a ne putea bucura intotdeauna de performante de condus cat mai ridicate, masinile au nevoie de toata atentia noastra atunci cand vine vorba despre intretinere. O masina este un ansamblu foarte complex de piese, care conlucreaza impreuna pentru a pune in miscare un autovehicul, fiecare dintre acestea avand o importanta majora in acest sens. Jantele reprezinta accesorii deosebit de importante ale unei masini care contribuie simultan atat la siguranta unui autovehicul, precum si la aspectul acesteia. Jantele, impreuna cu anvelopele reprezinta unica suprafata de contact a unui autovehicul cu solul, lucru care le transforma in componente deosebit de importante, mai ales pentru siguranta soferilor si a pasagerilor.

Jantele auto se regasesc la ora actuala intr-o gama destul de larga avand in vedere ca multi soferi opteaza pentru jenti care mai de care mai interesante cu scopul de a aduce un plus de estetica masinii pe care o conduc. O gama foarte variata de jante pentru toate tipurile de masini se pot regasi si in cadrul magazinelor online precum este si Autolux.ro. Iata asadar cateva lucruri interesante despe importanta pe care o au jantele la un autovhicul.

 

Ajuta la racirea sistemului de franare.

Un lucru interesant despre importanta jantelor este faptul ca acestea pot contribui semnificativ la racirea sistemului de franare. Cum se intampla acest lucru? Cu cat aliajul din care este alcatuita janta este mai rezistent la caldura si mai aerisit, cu atat se va preveni uzura prematura a franelor masinii. Asadar, daca se doreste o prelungire a duratei de viata a franelor, se poate opta pentru o janta mult mai bine aerisita si mai rezistenta la caldura.

 

Pot ajuta in oferirea unei mai bune stabilitati masinii.

Chiar daca pare un aspect greu de crezut intr-o prima instanta, cu cat jantele pot absorbi greutatea masinii mai bine, cu atat stabilitatea masinii va creste, chiar si atunci cand se executa diverse viraje. Trebuie insa mentionat faptul ca aceste aspect tine foarte mult si de modelul de janta ales sau de dimensiunea lor.

 

Jantele pot ajuta in reducerea consumului de combustibil.

Cu cat sunt mai usoare aceste jante, cu atat consumul de combustibil al masinii va scadea. Mai mult decat atat, franarea va fi mult mai eficienta avand in vedere ca masina nu va mai fi nevoita sa stopeze o greutate in plus. Astfel, cu cat jantele sunt mai usoare, cu atat franarea se va produce mai rapid, insa este important de retinut ca acest lucru nu se datoreaza in numai jantelor, ci trebuie luat in calcul si cat de incarcat este autovehiculul.

 

Chiar daca jantele ar putea parea niste accesorii mai putin importante, cert este faptul ca un sofer se poate supune la numeroase riscuri atunci cand alege si utilizeaza jantele nepotrivite, insa acest lucru depinde foarte mult de stilul de condus al soferului. Daca initial, la inceputul dezvoltarii domeniului auto, jantele erau considerate niste componente de lux ale unui automobil, astazi acestea au devenit foarte comune avand in vedere ca sunt foarte usor de inlocuit, iar costurile acestor servicii sunt mai mult decat accesibile.

 

Comentarii