estimare-fmi:-romania-va-avea-in-acest-an-a-doua-cea-mai-mare-crestere-economica-din-ue,-dupa-spania
Economie

Estimare FMI: România va avea în acest an a doua cea mai mare creștere economică din UE, după Spania

0

FMI estimează că România va avea în acest an a doua cea mai mare creștere economică (+6%) din UE, după Spania (+6,4%). Avans puternic estimat și pentru 2022.

Fondul Monetar Internațional anticipează o creștere de 4,8% a economiei românești anul viitor, peste cea a Spaniei (+4,7%). În luna februarie, Comisia Europeană prognoza o creștere economică de 3,8% în acest an pentru România.

De altfel, FMI spune că economiile avansate vor beneficia direct de accelerarea campaniilor de vaccinare în lume. Totuși, precizează că nu se va întâmpla la fel în cazul economiilor emergente, mai slabe, care vor reuși să-și revină mai greu după pandemie.

Este de așteptat ca economia globală, per total, să crească cu 6% în 2021 și cu 4,4% în 2022. FMI estimează însă că economia Zonei Euro va crește cu 4,4% în acest an, comparativ cu avansul de 5,2% preconizat în toamnă. Această revizuire este influențată de un avans economic modest așteptat pentru Germania (+3,6%), Austria (+3,5%) și Olanda (3,5% în 2021 și 3% în 2022). 

Sursa universul.net

Gigi Becali a reacționat după ce a aflat cât costă întreținerea noului stadion din Ghencea

Previous article

Mihela Bilic: „Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Economie