Echipamente medicale cu performante exceptionale

29/06/2018 13:02:29
Echipamente medicale cu performante exceptionale

Piata de echipamente medicale se afla intr-o continua dezvoltare. Cei mai mari si importanti producatori internationali investesc foarte mult in crearea unor echipamente medicale capabile sa ofere performante ridicate.

Aceste echipamente medicale au ajuns si la noi in tara, nu intr-un numar foarte mare, insa este important ca ele exista si sunt la dispozitia oricarui cabinet sau centru medical.

Cele mai multe echipamente medicale super performante care au ajuns in piata din Romania sunt reprezentate de diferite tipuri de analizoare, precum cele de hematologie, imunologie sau biochimie. Pe langa aceste echipamente medicale de mici dimensiuni, inovatiile au ajuns si la aparatele de radiologie sau aparatele de ecografie.

Cele mai importante performante ale echipamentelor medicale

Un prim aspect imbunatatit la toate modelele de echipamente medicale este reprezentat de timpul scurt in care sunt analizate probele. De exemplu in cazul analizoarelor, aceste pot analiza aproape orice tip de proba in mai putin de un minut, timp in care pot extrage date despre aproximativ 50 de parametrii.

In cazul echipamentelor medicale specifice pentru imagistica, imbunatatirile sunt unele care tin in deosebi de imaginea rezultata. Acesta are un contrast mult mai puternic, care ajuta medicul specialist in interpretarea imaginilor.

Aceste performante ale echipamentelor medicale de imagistica au fost obtinute, in cazul aparatelor ecograf, printr-o marire a frecventelor emise de sonda ecografului, care ating acum chiar si pragul de 20.000 Hz. In cazul aparatelor de radiologie cantitatea de radiatii x dozata a fost chiar diminuata cu pana la 10 ori, iar imaginea este una cu mult superioara vechilor echipamente.

Achizitionarea si costul unor echipamente medicale performante

In cazul cabinetelor medicale si a altor entitati sanitare care doresc sa achizitioneze astfel de echipamente medicale de ultima generatie, trebuie sa stie ca costul acestora este destul de ridicat in comparatie cu echipamentele medicale conventionale.

Cu toate ca preturile sunt ridicate, firmele care au in portofoliu astfel de echipamente medicale performante, au si o cateva programe de parteneriat interesante, pe baza carora se pot obtinute esalonari ale costurilor pe termen lung sau discounturi.

Comentarii