De ce ai nevoie sa iti faci testul Papanicolau in mod regulat?

11/09/2018 17:55:04
De ce ai nevoie sa iti faci testul Papanicolau in mod regulat?

Una dintre cele mai des intalnite probleme medicale in randul femeilor este cancerul de col uterin. Din fericire pentru acestea, exista si o metoda prin care acest cancer poate fi depistat din timp. Aceasta metoda este un test Papanicolau.

test papanicolau

Acesta poate sa depisteze din timp posibilele anomali ale celulelor. O data detectate din timp aceste anomalii cu ajutorul unei test Papanicolau, medicul specialist poate sa le ofere femeilor un plan de tratament care sa le ajute in tratarea din timp a acestei probleme. Testul trebuie refacut la un interval regulat de timp incepand cu varsta de 21 de ani.

Este necesara efectuarea unui test Papanicolau in cazul in care nu sunteti activa sexual?

De foarte multe ori se pune intrebarea daca este necesara efectuarea unui test Papanicolau la care te poti programa online apasand aici in cazul in care femeia nu intretine relatii sexuale. Problema cea mai mare in acest caz este daca femeia stie ce inseamna cu adevarat acest lucru.

Cancerul de col uterin este declansat de catre virusul HPV. Dar problema este ca acest virus nu este transmis doar prin penetrare, dar si prin alte lucruri de natura sexuala. Astfel ca medicii recomanda oricarei femei sa realizeze acest test Papanicolau, pentru a reduce riscurile la minimum de imbolnavire de cancer de col uterin.

Este necesar sa faci testul Papanicolau daca esti intr-o relatie monogama?

O alta situatie in care femeile isi pun intrebarea daca este necesar sa mearga ca sa faca un test Papanicolau sau nu este atunci cand acestea se afla intr-o relatie monogama. Aici intervine o mare problema si anume daca si barbatul este la fel de fidel ca si femeia in relatia respectiva. Din pacate, statisticile sunt foarte ingrijoratoare cand vine vorba de infidelitate. Astfel ca daca barbatul are si doar o relatie cu o alta femeie, decat partenera sa, riscul este foarte ridicat ca acesta sa fi contractat virusul HPV. Astfel ca nu trebuie sa va riscati in mod inutil, si acordati cateva minute unui astfel de test. In acest mod puteti avea mereu siguranta ca starea voastra de sanatate este sub control.

Testul Papanicolau poate sa fie facut si in cadrul Clinicii Romgermed

Aici veti fi ajutata de catre cei mai buni medici din domeniu, astfel ca nu trebuie sa va ingrijorati atunci cand veniti pentru o consultatie. La Clinica Romgermed, testul Papanicolau se poate face in cadrul unei consultatii si nu va dura foarte mult.

Pe langa faptul ca un test Papanicolau va poate salva viata, acesta nici nu dureaza mult. Astfel ca nu amanati realizarea acestuia. Realizati intotdeauna acest test la un interval regulat de timp. Puneti mereu sanatatea pe primul loc!

Comentarii