Cum aleg o firma de dezinsectie profesionala ?

06/06/2018 13:29:38
Cum aleg o firma de dezinsectie profesionala ?

Alegerea unei firmei de dezinsectie profesionala nu este chiar asa usoara. In piata, exista multe companii care presteaza servicii din sfera DDD, insa nu au pregatirea necesara pentru o eficienta maxima, ba chiar in unele cazuri, nu sunt autorizate pentru efectuarea unor astfel de lucrari.

Pasii esentiali in alegerea firmei de dezinsectie

In online gasesti cele mai multe firme de dezinsectie, care au website-uri de prezentare de unde poti afla preturi si alte informatii suplimentare despre acest tip de interventie, dar si despre firma in sine.

Este important ca pe website-ul acestor firme de dezinsectie sa gasesti autorizatiile si certificatele obtinute. Acestea sunt cele care te pot asigura ca firma de dezinsectie isi desfasoara activitatea in conditii optime.

O firma fara autorizatii este o firma care nu are acces la substantele chimice care fac diferenta dintr-o simpla lucrare de dezinsectie si o lucrare de dezinsectie cu eficienta ridicata.

Portofoliul de clienti sau scrisorile de recomandare sunt alte elemente pe care trebuie sa le verifici. Ele nu sunt necesare, insa iti pot face o idee mult mai concreta legata de serviciile prestate de firma respectiva.

Cum este efectuata o lucrare de dezinsectie

O lucrare de dezinsectie profesionala incepe cu analizarea spatiului contaminat. Este extrem de important ca echipa de interventie sa stie ce tipuri de daunatori sunt in spatiul respectiv, dar si care este gradul de contaminare.

Dupa analizarea spatiului trebuie pregatita substanta toxica in functie de daunatorii prezenti, dar si de gradul de contaminare. Nu trebuie sa te sperii daca vezi ca firma de dezinsectie dilueaza substanta in foarte multa apa, acesta este un lucru normal deoarece substanta este un foarte puternica si necesita acesta diluare.

Imprastierea substantei, in cazul apartamentelor, nu trebuie facuta in tot spatiul. In acest caz, se urmareste aplicarea substantei in anumite zone cheie si trasee de migrare ale daunatorilor.

In cele mai multe cazuri, pentru o eficienta maxima, este recomandat ca lucrare de dezinsectie sa fie repetate la 2-3 saptamani. Acest lucru este cauzat de oalele pe care daunatorii au apucat sa le depuna inainte de prima interventie. Aceste oua nu pot fi eliminate cu nicio substanta toxica, tocmai de aceea dupa 2-3 saptamani, dupa ce acestea fecundeaza si ies puii, trebuie exterminati rapid, pana nu depun o noua serie de oua.

Comentarii