Ce presupune un echipament moto complet si care este importanta acestuia?

20/06/2018 09:12:38
Ce presupune un echipament moto complet  si care este importanta acestuia?

In aceasta perioada in care natura inconjuratoare este mai vie ca niciodata si in care temperaturile sunt din ce in ce mai placute, parca avem tendinta sa petrecem din ce in ce mai mult timp in aer liber. Vara este anotimpul in care alegem sa ne petrecem mai mult timp liber alaturi de cei dragi si probabil acest lucru este cel care transforma acest sezon intr-unul pe gustul nostru. In timp ce unii oameni prefera calatoriile si linistea, exista si numeroasi oameni care se bucura de acest sezon intr-un mod mai diferit. Motocicletele sunt considerate niste adevarate generatoare de adrenalina, fapt pentru care multi conducatori de astfel de vehicule aleg sa calatoreasca pe distante lungi cu acestea. Deplasarile cu moticicleta insa presupun totodata si cateva responsabilitati, astfel ca pe langa aspectele care tin de normele rutiere aflate in vigoare, este totodata important luam in calcul si aspectul sigurantei.

Atunci cand vorbim despre siguranta rutiera, mai ales in cazul motocicletelor, echipamentul de protectie reprezinta una dintre cele mai bune solutii pe care un motociclist. Chiar daca multi conducatori moto considera echipamentul moto ca fiind optional (desigur de aici excludem casca, care este obligatorie prin legislatie), in realitate, echipamentul de protectie poate fi salvator in numeroase situatii neplacute care se pot intampla in trafic. Un echipament de protectie complet, format din casca moto, manusi, cizme, geaca moto si ochelari, reprezinta un strict indispensabil atunci cand vrem sa vorbim despre o deplasare in deplina siguranta. Iata asadar cateva lucruri importante de stiut despre importanta echipamentului moto.

 

Echipamentul moto poate fi un veritabil salvator de vieti.

Indiferent de experienta de condus pe care un conducator moto o are, acest lucru nu garanteaza nimanui faptul ca accidentarile nu se pot produce si in situatia celor au o vasta experinta de condus. Accidentarile de tot soiul pot surveni in orice moment, fapt pentru care este absolut esential sa fim pregatiti intotdeauna pentru a preintampina aceste situatii care desigur ca ne pot pune viata noastra si a celorlalti participanti la trafic, in pericol. Scopul principal al echipamentului moto este acela de a oferi protectie sporita in cazul accidentarilor. Casca moto spre exemplu are rolul de a proteja intreaga zona a capului, o zona despre care stim foarte bine cat de vulnerabila este, mai ales in situatia unor cazaturi la viteza mare.

 

Echipamentele moto sunt confectionate din materiale speciale care ofera siguranta si in anumite conditii chiar si confort.

Chiar daca legislatia specifica clar ca doar casca moto este obligatorie, acest lucru nu ar trebui sa ne puna in situatia de a neglija in totalitate restul pieselor echipamentului de protectie moto, care au un rol foarte imoportant in ceea ce priveste protectia. Un echipament de protectie este construit din materiale de calitate, rezistente, care pot face o diferenta uriasa atunci cand vorbim despre siguranta si despre situatiile neprevazute care se pot intampla in trafic si care pot avea repercusiuni destul de grave atunci cand echipamentul de protectie lipseste.

Comentarii