Beneficiile ochelarilor de protectie pentru calculator

16/04/2018 13:16:15
Beneficiile ochelarilor de protectie pentru calculator

Ochiul este un organ foarte sensibil, iar expunerea zilnica in fata unui monitor poate dauna atat pe termen scurt, printr-o incetosare a imaginii, cat si pe termen lung, prin probleme de vedere, care vor necesita corectare prin purtarea unor ochelari de vedere.

Ochelarii de protectie pentru calculator sunt cea mai buna solutie pentru a evita problemele oculare care pot afecta orice persoana. Stratul antireflex al ochelarilor este cel care aduce cele mai mari beneficii si care preintampina aparitia afectiunilor ocular.

Beneficiile ochelarilor pentru calculator

Ochelarii de protectie pentru calculator sunt capabili sa blocheze lumina albastra emisa de un monitor. In functie de stratul antireflex de pe lentile, cantitatea de lumina albastra poate sa difere.

Relaxarea muschiului ocular este un alt beneficiu pe care il ofera ochelari de protectie calculator, acestia ajuta in eliminarea afectiunilor pe termen scurt de incetosare a privirii.

Cei mai buni ochelari de protectie calculator

In Romania, pana acum 2-3 ani ochelarii de protectie pentru calculator se gaseau doar in centrele specializate in optica medicala. Aici erau fabricati ochelari cu un strat antireflex care blocheaza lumina albastra, insa cantitatea blocata nu depaseste 30%.

In prezent, in Romania a aparut brandul Gunnar, un brand recunoscut in SUA, acolo unde produce cei mai de succes ochelari de protectie pentru calculator. Cantitatea de lumina albastra pe care acesti ochelari o pot bloca depaseste pragul de 60%, adica dublu fata de ce poate sa ofere un centru de optica.

Mai mult decat atat, fiind un brand specializat in confectionarea de ochelari de protectie pentru calculator, mare parte din atentie s-a concentrat si asupra ramelor. Acestea sunt unele super subtiri, usoare si flexibile, confectionate din otel inoxidabil. Confortul este unul cu mult sporit fata de o rama clasica, mai ales in cazul in care alegi sa porti ochelarii de protectie calculator impreuna cu o pereche de casti.

Acesti ochelari de protectie calculator au preturi care incep de la aproximativ 240 RON si ajung la un maxim de 450 de RON, diferenta fiind data de tipul de lentila si rama.

Comentarii