4 motive pentru care sa alegi un job in strainatate

10/11/2017 16:40:17
4 motive pentru care sa alegi un job in strainatate

Satul de piata muncii de la noi? Wanna' work abroad? Ce mai astepti? Niciodata nu este prea tarziu sa aplici pentru un job in strainatate. Daca partea financiara este cea care te nemultumeste cel mai mult in ecuatia "Romania + Job = Salariu consistent", atunci trebuie neaparat sa-ti regandesti strategia.

In fond, de ce sa lucrezi intr-un loc unde motivatia financiara este mica? Lasand la o parte eventualele satisfactii pe care le-ai putea avea la un job in Romania (sef de treaba, colegi prietenosi, clienti satisfacuti, etc.), daca nu esti multumit pe deplin de remuneratie nu ai cum sa perseverezi la adevaratul potential.

E secolul XXI, anul 2017, o lume care deprinde tot mai mult trendul globalizarii, care calatoreste tot mai mult. Multiculturalismul este la cel mai inalt nivel din istorie. Drept urmare, nu a fost niciodata mai facil ca acum sa aplici pentru un job in orice colt al lumii.

"Si de ce as face asta?", probabil ca te intrebi. In fond, ai auzit nenumarate cazuri nefericite despre joburile din strainatate, din cauza diferentelor culturale, nu? Majoritatea probabil ca la stiri. Insa trebuie sa stii un lucru extrem de important: niciodata nu te convingi mai bine de o situatie pana nu mergi tu acolo sa vezi cu ochii tai ca este chiar asa.

Secretul pentru care o stire are efect, este sa contina acel sambure de negativism, sa arate partea tragica a unui lucru, pentru ca, ghici ce, oamenii chiar se pare ca citesc mai mult stirile negative, care contin un strop de scandal (trist, nu?). Inca un lucru pe care il fac stirile este sa amplifice o stare de fapt. Adica sa mareasca importanta (pozitiva sau negativa) a unui eveniment mai mult decat trebuie.

Cum spuneam, cel mai bine este sa vezi cu ochii tai cum e sa lucrezi in afara si iti spun ca de la un om care "a incercat marea cu degetul" in strainatate, ca merita din plin.

Avantajele sunt nenumarate. Dintre ele insa, am selectat numai patru "super motive" pentru care ar trebui sa iti iei inima in dinti si sa aplici pentru un job in strainatate.

1. Un job in straintatate te ajuta sa iti construiesti un caracter puternic

Poate ca il ai deja. Poate ca esti persoana care simte ca poate cuceri lumea. Niciodata insa nu vei avea o imagine de ansamblu al adevaratului tau potential pana cand nu vei "schimba aerul", pana cand nu-ti vei testa capacitatile si in alte parti ale lumii. 

Un job in strainatate iti ofera aceasta oportunitate. Inveti o limba noua (sau chiar mai multe, de ce nu), iei contact cu alte culturi, inveti milioane de lucruri noi, iti formezi o imagine globalista asupra lumii. Acestea si alte elemente pe care ti le vei insusi se vor sedimenta acolo la bagajul tau emotional, ajutand la cladirea unui caracter de neclintit. Iar cand te vei intoarce in Romania, garantat vei vedea lucrurile cu alti ochi.

2. Un job in strainatate iti deschide poarta catre noi oportunitati profesionale

Deja alegerea unui loc de munca in alta tara reprezinta un pas urias inainte pentru tine. Insa, odata ce deprinzi experienta la un job in afara, singura directie este in sus, garantat. Noua viziune asupra lumii pe care ti-o formezi te va ajuta enorm sa-ti calculezi inteligent pasii pentru mai departe in parcursul profesional.

In plus, fiecare persoana cu care intri in contact reprezinta o oportunitate de a evolua. Vor fi oameni fi impresionati de puterea ta de munca si dorinta de a evola, care iti vor propune alte joburi si mai bune. In principiu, sistemul de evolutie este de tip scara. Numai de tine depinde daca vrei sa urci treptele sau nu. Insa odata ce ai obtinut primul job in strainatate, cu siguranta vei vrea mai mult.

3. Ai ocazia sa vizitezi acele locuri la care ai visat dintotdeauna

Lumea e plina de locuri de o frumusete incredibila, fie ca vorbim de peisaje naturale sau de orase care iti taie rasuflarea. Intotdeauna ti-ai dorit sa vizitezi locuri din afara Romaniei, dar te-ai impiedicat de lipsa banilor? Aplica pentru un job in strainatate si acest lucru nu va mai fi o problema.

In acest caz, exista doua posibilitati: ori aplici la un job in locul pe care vrei sa il vizitezi, fie aplici la un loc de munca bine remunerat care iti va permite sa-ti stabilesti un buget solid pentru a vizita acel loc mult visat.

Sunt o multime de companii care recruteaza oameni in cele mai importante orase din Europa, precum Paris, Londra, Amsterdam, Berlin, etc. Chiar ieri am dat un search pe Google in cautarea unor astfel de companii si am dat de o multinationala din industria de cosmetice de lux - Sakaré - care cauta oameni pentru un post de reprezentant in vanzari pentru magazinul din centrul Parisului.

4. Un job in strainatate face minuni cu abilitatile tale culinare

Funny, nu? Probabil ca e ultimul lucru la care te gandesti cand iti calculezi decizia de a aplica la un job in strainatate. De aceea acest avantaj este pus extra in opinia de fata, pentru ca reprezinta mai mult o forma de rasplata a faptului ca ai luat cea mai buna decizie din viata ta, aceea de a aplica la un loc de munca in strainatate.

Insa, chiar si asa, trebui sa stii ca majoritatea celor care schimba tara pentru un job mai bun sunt curiosi sa testeze gastronomia locala. Eu, cel putin, am fost curios sa testez gastronomia locala. In fond, trebuie sa mananci ceva, nu?

Acest avantaj este adresat indeosebi celor pasionati de gatit, sau care doar sunt deschisi sa guste lucruri noi. Niciodata nu este de prisos sa adaugi niste retete internationale (frantuzesti de exemplu) in CV-ul tau culinar.

Lumea s-a schimbat. Briza globalizarii a atins lumea intreaga, punand in miscare milioane de oameni. Granitele se deschid din ce in ce mai mult, iar odata cu ele, si apetitul oamenilor pentru noi experiente. Ofertele pe bani multi lansate de companiile din toata lumea au functionat ca un magnet pentru cei care au vrut altceva, ceva mai bun in viata lor. Asadar, daca ai ocazia sa accesezi un job in strainatate, nu sta pe ganduri, pentru ca nu vei regreta!

P.S. Daca esti interesat de jobul gasit ieri de mine pe Google, gasesti mai multe detalii si modul in care poti sa aplici pe site-ul oficial Sakaré.

Comentarii