3 Lucruri esentiale de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi si inregistrezi un nume de domeniu

07/12/2017 10:06:44
 3 Lucruri esentiale de care ar trebui sa tii cont atunci  cand alegi si inregistrezi un nume de domeniu

Ideea de a lansa o afacere online surade unui numar din ce in ce mai mare de oameni, fapt pentru care serviciile de web hosting si cele de inregistrare domenii au devenit astazi mai importante ca niciodata. Alegerea unui nume de domeniu si inregistrarea acestuia reprezinta un pas foarte important pe care trebuie sa il faca orice viitor administrator de afacere online in conditiile in care, fara existenta acestora in prealabil, un site nu poate fi accesat de catre niciun utilizator. Importanta acestui serviciu este dat insa si de faptul ca numele de domeniu reprezinta o identitate pentru orice afacere online, astfel ca o alegere corespunzatoare in acest sens, este mai mult decat necesara.

Inregistrarea unui nume de domeniu este un lucru destul de usor de realizat avand in vedere ca exista numeroase companii de profil care pun la dispozitia clientilor acest lucru, ba chiar mai mult decat atat, diverse companii ofera astazi posibilitatea de a inregistra un nume de domeniu si online. Lucrurile se complica insa atunci cand vine vorba despre alegerea acestui nume, dificultatea alegerii fiind data de faptul ca deja exista miliarde de nume de domeniu inregistrate, astfel ca indisponibilitatea unor nume de domenii pe care le doream initial nu ar trebui sa mai fie un lucru surprinzator. Iata insa 3 lucruri esentiale carora ar trebui sa le acorzi o atentie deosebita atunci cand alegi un nume de domeniu.

 

Nu alerga dupa nume de domenii lungi sau care contin cifre si simboluri.

Chiar daca un nume de domeniu lung sau care contine numeroase cifre si simboluri poate parea un aspect care va face adresa site-ului ceva mai "cool", insa un lucru care ingreuneaza semnificativ memorarea adresei web de catre utilizatori. Una dintre cele mai importante recomandari in acest sens este aceea ca webmasterii sa isi indrepta intotdeauna atentia inspre nume de domenii cat mai simple, cat mai scurte si care sa nu contina diverse cifre si simboluri.

 

Opteaza pentru extensia potrivita.

Daca prin afacerea online pe care o administrezi doresti sa comercializezi servicii si produse exclusiv cetatenilor Romaniei, atunci una dintre cele mai potrivite alegeri care se pot face este extensia .ro. Aceasta este fara doar si poate una dintre cele mai comune alegeri atunci cand serviciile si produsele comerializate sunt limitate la nivelul tarii noastre. Daca insa in viitor se doreste extinderea serviciilor si pe plan international, atunci o extensie .com sau .org este cu siguranta o alegere optima.

 

Nu asocia numele de domeniu cu cel al marilor companii.

Un lucru esential de luat in considerare atunci cand se doreste inregistrarea unui nume de domeniu, este respectarea drepturilor de autor. Este total nerecomandat sa se asocieze numele site-ului cu cel al marilor companii in conditiile in care de-a lungul timpului au existat numeroase cazuri celebre in care anumiti webmasteri au fost dati in judecata pentur faptul ca nu au respectat drepturile de autor. Acest lucru se poate intampla insa si in cazul unor companii sau magazine mici, de aceea este necesar sa se apeleze intotdeauna la originalitate.

Comentarii